!!! Prijavi se na GEM DATA HACKATHON !!!

22. 2. 2023

Ali si pripravljen preizkusiti svoje znanje podatkovne analitike? Pridobiti nove izkušnje in oplemenititi svoj CV? Potem je GEM Data Hackathon prava priložnost zate!

Ekonomsko-poslovna fakulteta organizira podatkovni hackathon GEM (GEM Data Hackathon), na katerem se boš lahko poglobil v najnovejše slovensko poročilo največje svetovne raziskave podjetništva – Globalni podjetniški Monitor (GEM) in odkril nova spoznanja o vplivu digitalizacije prodaje na podjetniško aktivnost.

Pridruži se nam in se poteguj za PRAKTIČNO NAGRADO za najboljšo raziskavo!

Tekmovanje bo potekalo

18. maja 2023, na Ekonomsko-poslovni fakulteti UM,

v parih,

za študente dodiplomskega ali podiplomskega programa.

 

PRIJAVITE SE TUKAJ: (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmQtO9mRIifxFJh6F3ZLE05wgeB7x-8Breit5kG79cEr3-CQ/viewform)

Rok za prijavo: Najkasneje do 1. maja 2023.

Po prijavi vas bo kontaktiral nekdo iz organizacijske ekipe in vas seznanil s vsemi podrobnostmi.

O raziskavi GEM

Global Entrepreneurship Monitor (GEM) je longitudinalni raziskovalni projekt, ki preučuje odnose med podjetniško aktivnostjo in nacionalno gospodarsko rastjo. Raziskava GEM, katere globalni sponzor je Babson College (ZDA), se je pričela v letu 1999. V njej vsako leto sodeluje več kot 50 držav s celega sveta. Nosilec slovenskega dela raziskave GEM je Inštitut za podjetništvo in management malih podjetij na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, ki skupaj z raziskovalci nacionalnih timov drugih držav aktivno sokreira nadaljnji razvoj vsebine in metodologije raziskave. Slovenski raziskovalni tim sestavljajo prof. dr. Karin Širec (vodja), prof. dr. Polona Tominc, prof. dr. Katja Crnogaj, prof. dr. Barbara Bradač Hojnik in mag. Matej Rus.

Na GEM Data Hackathonu boste uporabili najnovejše poročilo GEM Slovenija za leto 2022, ki bo objavljeno aprila 2023. V vsakoletnem poročilu GEM več kot 2.000 odraslih Slovencev sodeluje v anketi o dogodkih v zadnjem letu, vključno s premiki v gospodarstvu, vplivom pandemije in splošno naklonjenostjo podjetništvu. Programsko orodje za analitiko in upravljanje podatkov na GEM Data Hackathonu je statistični programski paket IBM SPSS Statistics.

Ne zamudi te vznemirljive priložnosti, da pokažeš svoje spretnosti, spodbudiš zanimanje za podatkovno analitiko in raziskovanje ter pridobiš globlje razumevanje vpliva digitalizacije na podjetništvo v Sloveniji! Ob tem pa ob dobri uvrstitvi pridobiš tudi vredno nagrado. Več informacij kmalu!

Člani GEM tima Slovenija s sodelavci Katedre za kvantitativne ekonomske analize

Sponzorji