Podjetniški roadshow “Podjetni imajo prednost”

13. 4. 2021

V torek, 13.4.2021 se je preko MS Teams odvil Podjetniški roadshow z naslovom »Podjetni imajo prednost«, ki sta ga organizirali Tovarna Podjemov in Katedra za podjetništvo na EPF.

Naše majhno mesto je zagotovo okolje, ki je zelo naklonjeno podjetništvu. K temu pomembno prispevata tudi Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru in podjetniški inkubator Univerze v Mariboru – Tovarna podjemov. Oba spodbujata inovativne posameznike k razvoju in realizaciji poslovnih idej, povezovanju z drugimi podjetniškimi entuziasti in podjetji ter pomagata start-upom pri reševanju raznolikih izzivov na svoji podjetniški poti.

Slišali smo zanimiv pogovor z dvema podjetnikoma
Pot vsakega serijskega podjetnika se začne s prvo podjetniško idejo. Spoznali smo mlada zelo zagnana podjetnika Urbana Ferčeca in Mateja Žnidariča, ki sta med drugim predstavila, kako sta med kopico idej v njunih glavah izbrala tisto, na katero se trenutno povsem fokusirata.

Štajerska mladeniča z novim družabnim omrežjem v boj z velikimi
Spoznali smo novo socialno omrežje Actimatch in didaktično igračo za otroke Mentacube.

Podjetništvo ni mala malica in se ga ni mogoče naučiti le iz knjig…

Začetna navdušenost in zagon podjetnika sta na začetku zelo pomembna, dolgoročno pa vsekakor ne zadostna elementa za uspeh v poslu. Povezovanje, pridobivanje novih znanj, nenehno učenje iz lastnih napak in napak drugih ter udeležba na različnih dogodkih je še nekaj drugih elementov, ki pomembno vplivajo na rast podjetja. Podjetništva se začneš zares učiti šele, ko stopiš na njegovo pot. Še bolje pa se je učiti iz uspehov in napak drugih podjetnikov.

Pogovor sta povezovala mag. Matej Rus in prof. dr. Karin Širec.