Gary Whitehill, podjetniška ikona iz Silicijeve doline 3. novembra na EPF

3. 11. 2015

Vabimo Vas na veliko odprto predavanje svetovno priznanega podjetnika, strateškega svetovalca in ambasadorja podjetništva Gary-ja Whitehilla iz ZDA (http://garywhitehill.com), ki bo potekalo 3. novembra 2015 med 13.00 in 14.30 uro v predavalnici PB Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru.

Kdo je Gary Whitehill

Gary je med drugim ustanovitelj Entrepreneur Week-a in The Relenless Foundation, ter deluje na štirih kontinentih kot podjetnik, svetovalec pri združitvah in prevzemih, prestrukturiranju podjetij in kot strateški svetovalec najvidnejšim podjetjem s seznama Fortune 50. Njegova mnenja so bila objavljena v vodilnih svetovnih publikacijah kot na primer Harward Business Review, Inc. in New York Times. V okviru njegove svetovne turneje je izvedel že več kot 50 predavanj na različne podjetniške teme. V univerzitetnem mestu Maribor bo Gary spregovoril na temo “The Entrepreneur Journey – Six Stages of Preparation”, o čemer je nazadnje govoril v Mehiki na dogodku »Campus Party Mexico City« pred več kot 6.000 udeleženci.

Povzetek predavanja

Neugodje je ključno gonilo podjetniškega uspeha, zato je podjetništvo tudi tako zahtevno. Uspeh v podjetništvu za razliko od drugih primerov evolucijskega napredka, zahteva izstop iz cone udobja, ustaljenih navad in vzorcev vedenja – prisili nas k opustitvi evolucijsko prirojenih varnostnih mehanizmov. Podjetniki morajo nenehno spreminjati obstoječe in iskati nove vzorce in elemente poslovnega uspeha na trgu, pri čemer si s svojim podjetniškim udejstvovanjem pridobijo povsem nov, realnejši pogled na življenje, njihovo podjetje in dinamiko razvoja sveta.

Dogodek, ki smo ga po vzoru številnih tujih univerz poimenovali “Podjetniški dan Univerze v Mariboru«, za Vas pod častnim pokroviteljstvom rektorja UM prof. dr. Igorja Tičarja organizira Katedra za podjetništvo in ekonomiko poslovanja na Ekonomsko-poslovni fakulteti UM v sodelovanju s Tovarno podjemov, podjetniškim inkubatorjem UM ter pod medijskim pokroviteljstvom časnika VEČER.

Prijava na dogodek je obvezna!

Vljudno vabljeni v imenu celotnega organizacijskega odbora.

Katedra za podjetništvo
in ekonomiko poslovanja