7Nov

Študijska ekskurzija Rogaška Slatina

Rogaška Slatina, Podčetrtek

V četrtek, 7.11.2019, smo se študentje Ekonomsko-poslovne fakultete UM, usmeritev Podjetništvo in Podjetništvo in inoviranje, udeležili strokovne ekskurzije. Najprej smo obiskali Terme Olimia d.d., kjer smo se poučili o njihovi cenovni politiki in njenem vplivu na uspešnost poslovanja, nato pa smo si še ogledali hotelski kompleks.

Strokovno ekskurzijo smo nadaljevali z ogledom Steklarne Rogaška Slatina d.o.o., kjer smo imeli vodeni ogled. Pokazali so nam celoten proizvodni proces, od pihanja stekla, oblikovanja izdelka, do končne obdelave. Izvedeli smo, da so največja steklarna v Sloveniji z več kot 300-letno tradicijo. So pretežno izvozno usmerjeno podjetje, saj je okoli 90 % njihovih izdelkov namenjenih za izvoz.

Sledil je obisk podjetja Kozmetika Afrodita d.o.o. V podjetju so nam predstavili poslovanje in razvoj podjetja ter strategijo mednarodnega poslovanja in sodelovanja z influencerji.

Strokovno ekskurzijo smo zaključili na turizmu na podeželju, Pomona, kjer smo spoznali družinsko vodeno turistično in sadjarsko kmetijo, kjer imajo namestitve opremljene v prelepem starem domačem slogu, za katere so pridobili sofinanciranje EU. Predstavili so nam tudi svoje nadaljnje razvojne cilje in pogostili s svežo, doma pridelano hrano.