20Sep

Ekskurzija Sarajevo

Sarajevo, BIH

Študenti usmeritev Podjetništvo, ki smo sodelovali pri pripravi že 10., jubilejne številke Biltena IPMMP Podjetništvo, smo se skupaj s profesorji Katedre za podjetništvo in ekonomiko poslovanja, 20. septembra odpravili na ekskurzijo v Sarajevo – na konferenco Scientific Conference of South East European Management Departments, ki je potekala na Ekonomsko-poslovni fakulteti, Univerze v Sarajevu.

Pot nas je vodila preko Hrvaške in nato po Bosni, vse do glavnega mesta Sarajevo. Po nastanitvi v hotelu smo se skupaj odpravili na Baščaršijo, kjer smo si ogledali glavne znamenitosti. Kosilo smo imeli v eni najbolj znanih čevapčarnic na Baščaršiji, pri Hodžić-u. Dobro okrepčani po dolgi poti, smo se sprehodili po mestu in si privoščili pravo »bosansko« kavo. Dan smo zaključili z obiskom Sarajevske pivare, kjer smo pivo tudi poskusili v eni izmed najstarejših sarajevskih pivnic, s hrano in živo glasbo.

Naslednje jutro smo se odpravili na konferenco, kjer smo bili priča zanimivim predavanjem in okroglim mizam. Pogovor je tekel o izzivih in aktualnih temah s področja managementa in podjetništva. Predstavljene so bile tako vloge študentov kot tudi profesorjev in trendi novih pristopov v poučevanju. Zvečer smo se v sklopu konference udeležili tudi gala večerje.

Zadnji dan naše ekskurzije smo se odpravili še do Tunela spasa oz. Sarajevskega predora. Tam smo si ogledali repliko tunela, ki je vodil iz mesta v času vojne in posnetke, ki so pričali o grozodejstvih, ki so se dogajala na tem območju. Na poti domov smo se ustavili tudi v parku Vrelo Bosne, kjer smo uživali ob kratkem sprehodu v naravi. Po kosilu smo se odpravili na pot proti domu. Polni prijetnih vtisov, novih izkušenj in znanj, pa tudi s kakšno novo torbico, smo v Maribor prispeli v poznih večernih urah. Utrinke iz ekskurzije si lahko ogledate v galeriji.

 

Zala Cartl in Katja Emeršič,

diplomantki usmeritve Podjetništvo UNI