6Jul

Ekskurzija Nemčija – Francija – Avstrija

Munchen, Strasbourg, Rust, Salzburg

Katedra za podjetništvo in ekonomiko poslovanja je v tednu od 23.5. do 26.5.2022, za študente usmeritve Podjetništvo UN ter Podjetništvo in inoviranje MAG organizirala strokovno ekskurzijo v Nemčijo, Francijo in Avstrijo.

V Münchnu (Nemčija) smo obiskali Deutsches Museum, ki slovi kot največji muzej znanosti in tehnologije na svetu. V več kot 25-ih oddelkih izvirniki in modeli ponazarjajo, kako delujejo tehnologija in zakoni narave. Pot smo nadaljevali v Erding, kjer smo se seznanili s procesom proizvodnje piva v podjetju Erdinger, ki slovi pa enem najmodernejših proizvodnih procesov v tej panogi v Nemčiji, o čemer smo se tudi prepričali.

V Strasbourgu (Francija) smo obiskali Evropski parlament in se podučili o njegovi vlogi ter odločanju na ravni EU. Obiskali pa smo tudi regijo Alzacija, znano po vinskem turizmu, kjer smo obiskali družinsko podjetje Zeyssolff, ki je v lastništvu že 11. generacije lastnikov in kjer smo prisluhnili predavanju o značilnostih in tradiciji vinskega turizma v tem delu Francije.

Na poti proti Mariboru smo obiskali tudi mesto Salzburg (Avstrija) in se odpravili na ogled rudnika soli Berchtesgad globoko v Bavarskih Alpah. Navdušile so nas digitalne animacije, ki prikazujejo izkopavanje soli, pa tudi izlet z ladjico po podzemnem slanem jezeru, ki je poskrbel za nepozabno doživetje pod zemljo.

V sklopu ekskurzije smo obiskali tudi Europa-Park (Rust, Nemčija), ki je bil leta 2021 v okviru podelitve Golden Ticket Awards, nagrajen kot »Najboljši tematski park na svetu«.

Uživali smo!