Ekonomsko - poslovna
fakulteta UM,

Razlagova 14
2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 2 22 90 254
Fax: +386 2 25 16 681
Email: ipmmp@uni-mb.si

Študij podjetništva na EPF 

Visokošolska strokovna študijska usmeritev Podjetništvo


Študijska usmeritev Podjetništvo na visokošolskem strokovnem programu »Poslovna ekonomija« je namenjen podjetnim, ustvarjalnim in inovativnim posameznikom, ki želijo uspeti na svoji poklicni poti, ter z znanjem, izkušnjami, podjetnostjo in ustvarjalnostjo pomembno prispevati k uspešnosti organizacij, v katerih se bodo zaposlili.

Podrobno >

 

Univerzitetna študijska usmeritev Podjetništvo


Študijska usmeritev Podjetništvo na univerzitetnem programu »Ekonomske in poslovne vede« se razlikuje od ostalih usmeritev na EPF in drugih poslovnih šolah zlasti zaradi dela v mentorskih podjetjih. Vsak študent ima izbrano malo ali srednjeveliko podjetje, v katerem en dan v tednu dve leti opravlja praktičen del izobraževanja.

Podrobno >

 

Magistrska študijska usmeritev Podjetništvo in inoviranje


Študijska usmeritev Podjetništvo in inoviranje na bolonjskem magistrskem študijskem programu “Ekonomske in poslovne vede” je mednarodno primerljiva, saj uvaja napredne metode dela, izbrano svetovno in domačo literaturo ter se z načinom dela približuje stvarnim situacijam v praksi.

Podrobno >


 

Doktorska študijska usmeritev Podjetništvo


Družba znanja zahteva tudi vrhunsko znanje. Tega zagotavljamo na doktorski študijski usmeritvi Podjetništvo  na bolonjskem doktorskem študijskem programu “Ekonomske in poslovne vede”. Našim doktorskim študentom omogočamo, da del študijskih in raziskovalnih obveznosti opravijo na pratnerskih univerzah v Avstriji (Celovec), Hrvaški (Osijek), Veliki Britaniji (Durham) in na Finskem (Turku).

Podrobno >
Zakaj študij PodjetništaŠtudijsko usmeritev Podjetništvo, ki se je na začetku uvajanja v letu 1993/1994 imenovala Management malih podjetij smo zasnovali je na spoznanju, da uspešnost sodobnih razvitih držav temelji na uspešnosti številnih malih in srednje velikih podjetij ter da je treba izobraževanje prilagoditi spremembam in trendom v sodobnem svetu. Dve spoznanji sta nas vodili pri tem. Prvič, mala in srednje velika podjetja imajo številne karakteristike, ki jih označujejo kot poseben gospodarski subjekt, ki ga je treba upravljati na drugačen način kot velika podjetja. Posamezne poslovne funkcije v takem podjetju se ne morejo toliko specializirati kot je to primer v velikih podjetjih, zlasti za mala podjetja pa je tudi značilno, da je lastnik podjetja največkrat v njem tudi zaposlen. Drugič, diplomirane ekonomiste na področju poslovnega upravljanja za mala in srednja podjetja je treba izobraževati tako, da je njihovo znanje in veščine manj specializirano, bolj integrirano in celovito ter že med študijem usmerjeno v spoznavanje dejanskega stanja v podjetju ter v reševanje praktičnih problemov.

Na študijskih usmeritvah Podjetništvo izobražujemo bodoče diplomirane ekonomiste tako, da so po končanem študiju sposobni ustanoviti svoje lastno podjetje, prevzemati zahtevne upravljavske naloge v srednje velikih podjetjih, znajo pričeti nov podjem znotraj obstoječega podjetja ali pa samostojno voditi malo oziroma srednje veliko podjetje.
AKTUALNO

 

Vabilo na ogled kinopredstave Steve Jobs v KOLOSEJ-u Maribor
Pod zavihkom Dogodki se nahaja vabilo na ogled kinopredstave STEVE JOBS v Kolosej-u Maribor
Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja Orodjarstvo Gorjak d.o.o.

Vljudno vabljeni na predavanje strokovnjaka iz prakse z naslovom: Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja ...

Dan podjetništva


Nove izkušnje, motivacijski govorci in potencialne službe @ŠTUK


Podjetništvo je lahko priložnost tudi zate. Če imaš dobro idejo, jo lahko ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov.