Ekonomsko - poslovna
fakulteta UM,

Razlagova 14
2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 2 22 90 254
Fax: +386 2 25 16 681
Email: ipmmp@uni-mb.si

O katedriNa Katedri za podjetništvo in ekonomiko poslovanja razvijamo štiri znanstvene discipline. To so: podjetništvo, ekonomika podjetja, inovacijski management in  teorija sistemov. Pod našim okriljem deluje šest študijskih smeri: Podjetništvo (BUNI), Podjetništvo (BVS), Podjetništvo in inoviranje (BMAG), Podjetništvo (doktorski študij), Podjetništvo (UNI 96) ter Podjetništvo (VS 96).

 

Vsi sodelavci katedre smo vključeni v raziskovalno delo v okviru Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij, kjer izvajamo številne raziskovalne projekte.  Najbolj odmeven je Global Entrepreneurship Monitor Slovenija, ki je del svetovnega projekta, v katerega je vključenih preko 50 držav in v njem sodelujemo že od leta 2002. Podobno odmeven je Slovenski podjetniški observatorij, v katerem že od leta 1998 proučujemo slovensko podjetniško stvarnost in jo primerjamo z evropsko. Sodelavci raziskujemo v okviru dolgoletnega raziskovalnega programa Podjetništvo za inovativno družbo ter izvajamo krajše nacionalne in mednarodne projekte. Tesno smo povezani v mednarodne mreže kot so ENSR,  GEM, FINPIN, ECSB . ..

 

Soorganiziramo dve mednarodni konferenci – STIQE in PODIM, aktivno sodelujemo v univerzitetnem inkubatorju Tovarna podjemov  ter vsakoletnem slovenskem tekmovanju za najboljše start-up podjetje.

 

Verjamemo namreč, da lahko študentom posredujemo vrhunsko znanje samo tako, da ob pedagoškem delu tudi kakovostno raziskujemo, smo vpeti v mednarodni prostor in aktivno delujemo v družbeni in podjetniški praksi.

AKTUALNO

 

Vabilo na ogled kinopredstave Steve Jobs v KOLOSEJ-u Maribor
Pod zavihkom Dogodki se nahaja vabilo na ogled kinopredstave STEVE JOBS v Kolosej-u Maribor
Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja Orodjarstvo Gorjak d.o.o.

Vljudno vabljeni na predavanje strokovnjaka iz prakse z naslovom: Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja ...

Dan podjetništva


Nove izkušnje, motivacijski govorci in potencialne službe @ŠTUK


Podjetništvo je lahko priložnost tudi zate. Če imaš dobro idejo, jo lahko ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov.