Strokovne ekskurzije


Kakovostno podjetniško izobraževanje ni mogoče brez spoznavanja in proučevanaj podjetniške stvarnosti. Zato si študijska usmeritev Podjetništvo že od vsega začetka prizadeva združiti teoretično izobraževanje s praktičnim usposabljanjem in študente bolje pripraviti na delo v podjetjih. V ta namen med drugim že vrsto let organiziramo različne ekskurzije doma in v tujini. Njihov namen je seznaniti študente s poslovanjem uspešnih podjetij in dogajanjem v širši strokovni javnosti. Udeležba na strokovnih ekskurzijah spada med študijske obveznosti študentov pri predmetu Podjetništvo.

Praviloma vsako leto organiziramo eno- ali dvodnevno strokovno ekskurzijo po Sloveniji, kjer obiščemo nekatera najuspešnejša slovenska podjetja, institucije podpornega okolja in dogodek sklenemo s sproščenim druženjem. V zaključnem letniku pa skupaj s študenti organiziramo večdnevno strokovno potovanje bodoso v ZDA bodisi po Evropi.

V zadnjih treh letih so študentje s predstojnikom in sodelavci organizirali in izvedli ekskurzije po Floridi, Kaliforniji ter Kanadi – letos se odpravljajo po Evropi - v skupni vrednosti več kot 110.000 €. Skoraj 75% potrebnih sredstev so vsako leto zbrali z rednim delom v mentorskih podjetjih ter z različnimi manjšimi projekti za podjetja in druge institucije ter s sponzorskimi in donatorskimi prispevki.  
 
 
 

AKTUALNO

 

Vabilo na ogled kinopredstave Steve Jobs v KOLOSEJ-u Maribor
Pod zavihkom Dogodki se nahaja vabilo na ogled kinopredstave STEVE JOBS v Kolosej-u Maribor
Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja Orodjarstvo Gorjak d.o.o.

Vljudno vabljeni na predavanje strokovnjaka iz prakse z naslovom: Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja ...

Dan podjetništva


Nove izkušnje, motivacijski govorci in potencialne službe @ŠTUK


Podjetništvo je lahko priložnost tudi zate. Če imaš dobro idejo, jo lahko ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov.