Ekonomsko - poslovna
fakulteta UM,

Razlagova 14
2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 2 22 90 254
Fax: +386 2 25 16 681
Email: ipmmp@uni-mb.si

Študij podjetništva na EPF 

Univerzitetna študijska usmeritev Podjetništvo


Predstojnica: dr. Barbara BRADAČ HOJNIK, docentka
Kabinet: K107
Tel: ++386 (0)2 22 90 256
e-mail: barbara.bradac@uni-mb.siŠtudijska usmeritev Podjetništvo na univerzitetnem programu »Ekonomske in poslovne vede« ni namenjena le študentom, ki imajo vizijo ustanoviti lastno podjetje, ampak tudi tistim, ki se nameravajo zaposliti v organizacijah vseh vrst. Študij je namenjen zalsti tistim, ki si želijo različnosti, zanimive kombinacije teorije in prakse ter navezovanja poslovnih stikov že med študijem.

V preteklih letih je vsak študent imel izbrano mentorsko podjetje, v katerem je spoznaval poslovno prakso vsak petek dve leti v času študijskega procesa. Sedaj so mentorska podjetja postala dodatna možnost oz. opcijski način opravljanja obvezne študijske prakse. Tako študenjte lahko sami izberejo, ali bodo obvezno študijsko prakso opravili v mentorskih podjetjih (dve leti vsak petek) ali na "klasičen" način, ki ga predpisuje EPF.

V primeru, da se študent odloči za opravljanje prakse v mentorskem podjetju, si praviloma izbere malo ali srednjeveliko podjetje, ki nima manj kot 10 in v principu ne več kot 100 zaposlenih, v katerem en dan v tednu dve leti opravlja praktičen del izobraževanja. Pri tem kaze poudariti, da je bivanje in delo v mentorskem podjetju podrejeno univerzitetnemu urniku in univerzitetnim pravilom igre. Sodelujemo s podjetji, ki ustvarjajo novo vrednost in so sposobna, voljna in motivirana za sodelovanje z univerzo. Kriteriji za njihov izbor zajemajo: informacijsko odprtost, resnost, sposobnost dodeliti študentom relevantne in smiselne naloge, pripravljenost za učenje ter pripravljenost za spremembe.

Število mentorskih podjetij, v kateri so študenti preverjali teorijo, ki so jo spoznali v predavalnicah,  pa je v vseh teh letih naraslo na več kot 400. Očitno je ideja, da je potrebno za podjetništvo izobraževati drugače, padla na plodna tla. Izobraževanje na Katedri za podjetništvo in ekonomiko podjetja je namreč zasnovano na razumevanju, da uspešnost sodobnih razvitih držav temelji na uspešnosti številnih malih in srednje velikih podjetij ter da je treba izobraževanje prilagoditi spremembam in trendom v sodobnem svetu.

 


AKTUALNO

 

Vabilo na ogled kinopredstave Steve Jobs v KOLOSEJ-u Maribor
Pod zavihkom Dogodki se nahaja vabilo na ogled kinopredstave STEVE JOBS v Kolosej-u Maribor
Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja Orodjarstvo Gorjak d.o.o.

Vljudno vabljeni na predavanje strokovnjaka iz prakse z naslovom: Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja ...

Dan podjetništva


Nove izkušnje, motivacijski govorci in potencialne službe @ŠTUK


Podjetništvo je lahko priložnost tudi zate. Če imaš dobro idejo, jo lahko ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov.