Ekonomsko - poslovna
fakulteta UM,

Razlagova 14
2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 2 22 90 254
Fax: +386 2 25 16 681
Email: ipmmp@uni-mb.si

Aktualno


<< < 1 2 3 4 5 > >>
 

Vabilo na ogled kinopredstave Steve Jobs v KOLOSEJ-u Maribor
Pod zavihkom Dogodki se nahaja vabilo na ogled kinopredstave STEVE JOBS v Kolosej-u Maribor
 
 

Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja Orodjarstvo Gorjak d.o.o.

Vljudno vabljeni na predavanje strokovnjaka iz prakse z naslovom: Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja Orodjarstvo Gorjak d.o.o.

Kdaj: 03.04.2017 ob 11.00 uri

Kje: PB

Orodjarstvo Gorjak je družinsko podjetje iz Rač, ki se ukvarja z izdelavo vseh vrst orodij. V začetku 80-ih let so začeli izdelovati enostavna orodja za potrebe industrije, danes pa z inovativnim pristopom in 50 sodelavci konstruirajo ter izdelujejo visoko zahtevna orodja za potrebe avtomobilske industrije in drugih panog. Ena največjih zasebnih orodjarn v Sloveniji več kot 90 % izdelkov izvozi na evropske trge. Podjetje se ponaša z najboljšimi bonitetnimi ocenami in nadpovprečno dodano vrednostjo na zaposlenega, kljub temu pa imajo težave pri pridobivanju ustreznega kadra.

Komaj 25-letni Marko Gorjak, ki skupaj z očetom, mamo in bratom vodi vse bolj prodorno orodjarno, nam bo kot gostujoči predavatelj povedal, kako si s svojo mladostno energijo, znanjem in vizijo ustvarja nove priložnosti, ki družinskemu podjetju prinašajo tudi 25 % letno rast.
 
 

Dan podjetništva


Nove izkušnje, motivacijski govorci in potencialne službe @ŠTUK


Podjetništvo je lahko priložnost tudi zate. Če imaš dobro idejo, jo lahko realiziraš v obliki svojega startup podjetja. Če si odličen programer, dizajner ali prodajalec, pa lahko svoje kompetence ponudiš startupom, ki iščejo nove člane ekipe!

KAKO? 23. marca ob 15.00 pridi na ŠTUK, kjer za študente UM, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM, pripravlja podjetniški popoldan, kjer boš lahko spoznal ali si po duši podjetnik ali bolj nepogrešljiv sodelavec. Igrali se bomo, v kratkih »real talkih« poslušali podjetniške zgodbe, in se mrežili s startupi, ki iščejo nove sodelavce. Sodeloval boš lahko v igri, kjer bodo 3 najboljše ekipe tudi nagrajene. Seveda ne boš ostal lačen in žejen! Za vse poskrbimo mi, podjetniški duh pa prineseš ti….

Več o dogodku in prijava na:
http://www.startupmaribor.si/sl-si/dogodek/118/dan-podjetnistva
 
 

Zgodba uspešne podjetnice Sheene


7. marec 2017, ob 15:00 /Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM


Tovarna podjemov vabi na posebno izdajo startup delavnice, kjer bomo gostili podjetnico iz Združenih držav Amerike, Sheeno Lindahl. Sheena je predsednica in soustanoviteljica globalne organizacije Empact, ki spodbuja širitev podjetniške kulture s podporo zagonskim podjetjem v zgodnji fazi njihovega razvoja. Govorila bo o svoji podjetniški zgodbi, ki se je začela, ko si je kot 17 letnica sama financirala $30,000+ vreden študij na New Yorški univerzi tako, da je delala v dveh službah ter so-ustanovila podjetje.

Pridružite se nam v torek, 7. marca, med 15.00 in 17.00 uro. Vabljeni vsi, ki že imate startup ali ga želite ustanoviti, kot tudi tisti, ki vas podjetništvo vsak dan navdihuje pri vašem delu. Dogodek bo v celoti potekal v angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna.

Več o dogodku na: http://www.startupmaribor.si/
 
 

Vabilo na delavnico GVIN - februar 2017


V ponedeljek, 27. februarja 2017, ob 13h v PB
vas vabimo na delavnico »Uporaba aplikacije Gvin.com« z Mojco Krašovec.

Gospa Krašovec iz podjetja Bisnode bo poskušala odgovoriti na vsa vaša vprašanja, težave in izzive glede uporabe aplikacije GVIN, njeno prisotnost pa lahko izkoristite tudi kot konkretno pomoč pri iskanju poslovnih informacij za izdelavo seminarskih in/ali diplomskih nalog.

Več o delavnici

Vljudno vabljeni.
Katedra za podjetništvo in ekonomiko poslovanja
 
 

POPRI 2017 - Tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo

Že poznaš najboljše tekmovanje za podjetniške ideje POPRI, na katerega se je lani prijavilo 260 mladih iz cele Slovenije?

S svojo ekipo prepričaj strokovno komisijo, tekmuj s sovrstniki in se poteguj za nagrade iz sklada za zmagovalce, vrednega 5000 EUR!

POPRI je vseslovensko tekmovanje za najboljše podjetniške ideje med mladimi, ki na edinstven način mladim ponudi možnost, da preverijo svojo podjetniško idejo, pridobijo veščine podjetnosti in začnejo graditi svojo prihodnost že v času šolanja.

Prijavi se do 13. marca!www.popri.si


Več informacij

 
 

Predavanje iz prakse - Izgrajevanje in ohranjanje konkurenčnih prednosti v podjetju Panvita MIR d.d.

Vodja ključnih kupcev Dejan Kelemina, mag. iz podjetja Panvita, MIR d.d., bo v sklopu predmeta Upravljalna ekonomika (UN) predaval na temo Izgrajevanje in ohranjanje konkurenčnih prednosti v podjetju Panvita MIR d.d.

Predavanje bo:
21. 12. 2016 ob 8.00 uri v predavalnici S5, Razlagova 20.

Vljudno vabljeni, da se predavanja udeležite!

Katedra za podjetništvo in ekonomiko poslovanja
 
 

Izšel je novi univerzitetni učbenik
EKONOMIKA PODJETJA avtorjev prof. dr. Miroslava Rebernika in izr. prof. dr. Karin Širec

Maribor, 7. december 2016. Pri GV Založbi je izšla 5., spremenjena in dopolnjena izdaja univerzitetnega učbenika Ekonomika podjetja, ki je bila od prve izdaje v letu 1990 prodana že v skoraj 8.000 izvodih. Tolikšen odziv med bralci je lahko dosegla le na način, da se je nenehno prilagajala in dopolnjevala tako, kot se spreminjajo in prilagajajo uspešna podjetja, ki se zavedajo, da uspeh definira praksa primerno podprta s teorijo.


Sporočilo za javnost
 
 
Maja Monrue

Resnica o Kickstarterju ali kako se naučiti uspeti s pomočjo množice

Vabimo vas, na zanimivo predavanje naše diplomantke, Maje Monrue, ki bo:

v torek, 22.11.2016 ob 12.15 uri v predavalnici P1.5

Naslov predavanja: Resnica o Kickstarterju ali kako se naučiti uspeti s pomočjo množice

Maja Monrue je pisateljica in diplomantka Ekonomsko-poslovne fakultete, bo v sklopu predmeta Študijske usmeritve Podjetništvo (UN, VS) predavala na temo Resnica o Kickstarterju ali kako se naučiti uspeti s pomočjo množice.Zgodba Maje Monrue sega na začetek tega leta, ko se je odločila pisateljstvo in podjetništvo združiti v skupno karierno pot. Njen produkt je knjiga Pot do Nje - knjiga o tem, kako lahko moški v ženski prebudi njeno izvorno ženstvenost - njena podjetniška strategija pa se je pričela s Kickstarterjem.


Na predstavitvi bo predstavila svojo zgodbo, izvedeli pa boste tudi:

        Kaj je crowdfunding (ali množično investiranje)

        Katere platforme so najbolj priljubljene

        Kako zelo je crowdfunding zanimiv za slovenske Start-upe

        Kako se zadeve lotiti na Kickstarterju

        Zakaj je crowdfunding pri inovativnem podjetništvu vedno smiselna poteza

 
 

VABILO NA DELAVNICO - Uporaba aplikacije Gvin.com


Vabimo vas na delavnico »Uporaba aplikacije Gvin.com« z Mojco Krašovec, ki bo

v četrtek, 20. oktobra 2016, ob 9h v PB

Gospa Krašovec iz podjetja Bisnode bo poskušala odgovoriti na vsa vaša vprašanja, težave in izzive glede uporabe aplikacije GVIN, njeno prisotnost pa lahko izkoristite tudi kot konkretno pomoč pri iskanju poslovnih informacij za izdelavo seminarskih in/ali diplomskih nalog.

Za udeležbo na delavnici se je potreno prijaviti tukaj

Več o delavnici
 
 

»Iskrin študentski innovacijski izziv: Pametne in energetsko učinkovite zgradbe«

Imaš inovativne ideje? Si pripravljen deliti svoj pogled na prihodnost Iskrinih pametnih in energetsko učinkovitih zgradb? Razmišljaš razvojno tudi v zahtevnih tržnih pogojih? Si timski igralec?

Predstavi(te) nam svoje videnje, predloge, koncepte in prototipe uporabe inovativnih in odprtih tehnologij, pametnih naprav in inteligentnih sistemov za energetsko učinkovito upravljanje zgradb!

Študentski izziv

Mlado generacijo navdušencev (ki ima na dan prijave status študenta) izzivamo, da:

  • Generira čim več novih idej in prototipov za nove produkte in storitve, temelječih na prihajajočih tehnologijah (Učinkovite, pametne inštalacije & Sistemi upravljanja z energijo).
  • Generira oblikovne koncepte in ergonomsko zasnovane designe in uporabniške vmesnike za prihajajočo generacijo uporabnikov.
  • Predstavi prototipe in koncepte njihove uporabnosti v zgradbah
  • Predstavi nove poslovne modele in načrte uveljavitve teh izdelkov in storitev na trgu.

Poseben poudarek izziva je na interdisciplinarnosti. Zato k sodelovanju še posebej vabimo navdušence naslednjih področij: Računalništvo in informatika, Elektrotehnika, Ekonomija, Industrijsko oblikovanje.

Predstavitev

Pogoje sodelovanja in e-prijavnico najdete na:

http://www.iskra.eu/izziv
 
 

Naša študentka zmagovalka vseslovenskega podjetniškega tekmovanja za mlade POPRI 2016

18. Aprila 2016 so v SNG Nova Gorica slavnostno razglasili zmagovalce vseslovenskega podjetniškega tekmovanja za mlade POPRI 2016.

V kategoriji študenti in mladi do 29. let, ki še nimajo svojega podjetja, sta zmagala Mariborčana, Yuliya Lakutkina (študentka iz EPF) in Jernej Hribar (FE).

 

Povezava na video (zmagovalci od 1:40 min naprej): https://www.youtube.com/watch?v=wabuNpVubnM

 

 
 

Summer Jam Croatia 2016

Summer Jam Croatia is a unique international entrepreneurship conference organized on the Adriatic coast. It's a platform for entrepreneurs and young people from all around the world to develop their business ideas and project proposals through international cooperation.

Summer Jam Croatia 2016 will take place in Pine Beach Pakoštane Resort from 18.-24. of August.

Več informacij:http://www.summerjamcroatia.com/

Summer Jam brochure
 
 

Summer Economics Institute 2016

We are pleased to announce that applications for Summer Economics Institute (SEI) 2016 are now open

Young Entrepreneurship Vibe!

As a socially responsible training program, the Summer Economics Institute enables 20 top students from many universities in Slovenia and various study programs (above all also “the non-economic ones”) an American, open principle of professional training and internships in selected enterprises with AmCham Slovenia members.

Več informacij in prijava na: http://www.amcham.si/en-us/news/ArticleID/8542
 
 

Knjiga naše nekdanje študentke na Kickstarterju

Prav v tem trenutku skuša (naša nekdanja študentka / mlada slovenska pisateljica) Maja Monrue, na ameriški platformi za množično investiranje Kickstarter, zbrati sredstva za angleški prevod in globalno samozaložbo svoje prve knjige, knjige za moške o tem, kako ljubiti sodobno žensko, z naslovom Pot do Nje. Knjiga je odlična in vsekakor vredna branja, tako za moške kot tudi za ženske, zato vas vabimo, da ji skupaj pomagamo pri njenem projektu.

Podpreti jo je možno s prispevkom v sklopu njene Kickstarter kampanje tukaj ali pa s prispevkom na zbirnem računu tukaj. V OBEH PRIMERIH boste v zameno prejeli PODPISAN SLOVENSKI IZVOD KNJIGE, zato nikar ne odlašajte in podprite Majino prizadevanje in njeno pisateljsko prihodnost zdaj.

Več o knjigi najdete na www.potdonje.wordpress.com
 
 

Strokovna ekskurzija študentov EPF na Nizozemsko

Katedra za mednarodno ekonomijo in poslovanje EPF v sodelovanju s turistično agencijo Sajko aprila 2016 organizira 5-dnevno strokovno ekskurzijo na Nizozemsko. Ključna turistična destinacija tega potovanja je Amsterdam. Program strokovne ekskurzije je v priponki. Študentom usmeritev Mednarodno poslovanje, Mednarodna poslovna ekonomija in Turizem katedra sofinancira ekskurzijo. Na ekskurzijo se lahko prijavijo tudi študenti drugih usmeritev. Prijave in vplačilo rezervacijskega zneska zbira tajnica ga. Vrtin (pritličje Razlagove 22) do srede, 27. 1. 2016.

V kolikor je za ekskurzijo zainteresiran kdo s smeri Podjetništvo, nam to prosim sporočite, da bo na osnovi prijav Katedra za podjetništvo in ekonomiko poslovanja odločaja o morebitnem sofinanciranju ekskurzije za študente naše usmeritve.

Program strokovne ekskurzije
 
 

Startup Kamp: Imam idejo za stratup! Kaj zdaj?

9. in 10. december 2015, ob 9:00 /Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM

Intenzivni dvodnevni praktični program zasnovan po sodobnih lean metodologijah in delo na konkretnih projektih ti bo omogočilo, da narediš korak naprej. Skupaj boste zasnovali izhodiščni poslovni model, ki ti bo pomagal k uspešnemu startu lastne podjetniške ideje ter oblikovali zmagovalno predstavitev! Če nimaš ideje, se boš pridružil drugi ekipi, ki išče člana teama!

Več o dogodku: http://www.startupmaribor.si/sl-si/dogodek/77/startup-kamp-imam-idejo-za-startup-kaj-zdaj-

Link na prijavo: https://www.eventbrite.co.uk/e/startup-kamp-imam-idejo-za-startup-kaj-zdaj-tickets-19803127688

 

 
 

prof. dr. Karin Širec gostja oddaje »Pozitivne zgodbe« na Radiu Maribor

Ob izidu posebnega poročila raziskave GEM: The Global Entrepreneurship Monitor (GEM) 2014 Women's Report, je članica slovenskega raziskovalnega tima GEM, prof. dr. Karin Širec, kot gostja oddaje »Pozitivne zgodbe« na Radiu Maribor, spregovorila o rezultatih študije v intervjuju z novinarjem Robertom Levstekom.

 

Pogovorni oddaji lahko prisluhnete na http://www.rtvslo.si/radiomaribor/oddaja/57

 
 

Znižana cena knjige Ekonomika podjetja s priročnikom

Obveščamo vas, da je trenutno na 5 € (iz 89 €) znižana cena knjige in priročnika Ekonomika podjetja, ki je obvezna literatura pri predmetu Ekonomika podjetja (1. letnik BU) in Osnove ekonomike podjetja (1. letnik BV).

Knjigo je možno naročiti na spletni strani https://www.gvzalozba.si/index.php/ekonomika-podjetja

Lep pozdrav!
 
 

Gary Whitehill, podjetniška ikona iz Silicijeve doline 3. novembra na EP

Vabimo Vas na veliko odprto predavanje svetovno priznanega podjetnika, strateškega svetovalca in ambasadorja podjetništva Gary-ja Whitehilla iz ZDA (http://garywhitehill.com), ki bo potekalo 3. novembra 2015 med 13.00 in 14.30 uro v predavalnici PB Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru.Prijava na dogodek je obvezna! Prijave na povezavi: http://bit.ly/1GWcsE8 .

Več o dogodku in o tem kdo je Gary Whitehill.

Vljudno vabljeni v imenu celotnega organizacijskega odbora.

Katedra za podjetništvo
in ekonomiko poslovanja

 
<< < 1 2 3 4 5 > >>

AKTUALNO

 

Vabilo na ogled kinopredstave Steve Jobs v KOLOSEJ-u Maribor
Pod zavihkom Dogodki se nahaja vabilo na ogled kinopredstave STEVE JOBS v Kolosej-u Maribor
Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja Orodjarstvo Gorjak d.o.o.

Vljudno vabljeni na predavanje strokovnjaka iz prakse z naslovom: Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja ...

Dan podjetništva


Nove izkušnje, motivacijski govorci in potencialne službe @ŠTUK


Podjetništvo je lahko priložnost tudi zate. Če imaš dobro idejo, jo lahko ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov.