Ekonomsko - poslovna
fakulteta UM,

Razlagova 14
2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 2 22 90 254
Fax: +386 2 25 16 681
Email: ipmmp@uni-mb.si
“Podjetništvo od človeka
zahteva ogromno dela.
Uspelo vam bo le,
če boste v delu uživali.“

Richard Branson


V letu 2013 Katedra za podjetništvo in ekonomiko poslovanja na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru praznuje 20 let poučevanja in raziskovanja podjetništva. V  letih razvoja podjetništva smo poleg pedagoškega procesa v okviru študijskih usmeritev Podjetništvo razvijali tudi vrhunske raziskovalne kompetence ter se angažirali pri nastanku podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru Tovarne podjemov, ki skrbi za implementacijo podjetniških idej v praksi.


Jubilej smo obeležili z organizacijo Podjetniškega vikenda na EPF (19. - 21. aprila 2013), kjer smo predstavili dosežke našega dvajsetletnega dela in vizijo nadaljnjega razvoja podjetništva, predstavili smo najnovejše rezultate svetovne raziskave o podjetništvu, na okrogli mizi pa smo skupaj z najodgovornejšimi posamezniki v mestu utirali poti v leto 2020. Srečali so se diplomanti podjetniških usmeritev, podjetniški timi mladih pa so od petka zvečer do nedelje popoldne razvijali svoje ideje do uporabnih poslovnih zamisli.

 
Častni pokrovitelj programa
Start:up Maribor je predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor. Ta se je odvil po koncu Podjetniškega foruma, ko so se sestale podjetniške skupine študentov in pod mentorstvom profesorjev in izkušenih podjetnikov razvijale podjetniške ideje. Program za podjetne študente je del širšega programa Start:up Maribor, katerega nosilec je Tovarna podjemov (RAZ:UM) in se izvaja v sodelovanju s ključnimi razvojnimi deležniki v mestu.  

Poiščite nas na Facebooku


 

Tiskovna konferenca

Predstavitev GEM Slovenija 2012 in Start:up Maribor

Podjetniški forum

prof. dr. Damijan Mumel, prodekan EPF

 

Podjetniški forum

Podjetniški forum

Druženje/mreženje

Okrogla miza

 
 
 
 
 

AKTUALNO

 

Vabilo na ogled kinopredstave Steve Jobs v KOLOSEJ-u Maribor
Pod zavihkom Dogodki se nahaja vabilo na ogled kinopredstave STEVE JOBS v Kolosej-u Maribor
Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja Orodjarstvo Gorjak d.o.o.

Vljudno vabljeni na predavanje strokovnjaka iz prakse z naslovom: Doseganje rasti podjetja z notranje podjetniškimi aktivnostmi na primeru podjetja ...

Dan podjetništva


Nove izkušnje, motivacijski govorci in potencialne službe @ŠTUK


Podjetništvo je lahko priložnost tudi zate. Če imaš dobro idejo, jo lahko ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov.